Baby en airco: onschuldig of ongezond?

Door -
baby airco
©GettyImages
Bij snikhete temperaturen kan de airco soelaas bieden. Maar zet je 'm beter af als je een baby in huis hebt? Of dreigt er absoluut geen 'gevaar'?

Airconditioning in de wagen

Op hete dagen mag je zeker wel de airco gebruiken voor een aangename luchtstroom, zodat het in de auto niet te warm wordt. Let wel: de luchtstroom mag niet té koud zijn, want anders kan je baby te veel afkoelen. Een paar graden frisser dan buiten moet voldoende zijn.

Ga je met je baby op autovakantie? Dan komen deze tips ongetwijfeld van pas!

Airconditioning in huis

Dé ideale slaaptemperatuur voor een baby is ongeveer 18 graden Celsius. Dat is natuurlijk niet haalbaar tijdens een hittegolf, bijvoorbeeld. Een airco in huis gebruiken mag dan uiteraard, maar ook hier geldt dat de luchtstroom niet te koud mag zijn.

Nog beter is dat je het apparaat uitschakelt op het moment dat je je kind in het bedje of park legt. Leg hem te slapen in een dun slaapzakje; extra toedekken met laken of deken is niet nodig.

Ook belangrijk: volg steeds de handleiding van het toestel en ververs het water regelmatig als het over een airco met waterkoeling gaat.

Bron: kindengezin.be

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here