Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

De nieuwste slaaptechnologietrends in de kinderkamer

Door Celine Werner
Vandaag is het World Sleep Day, dé dag waarop er extra aandacht gevraagd wordt voor het belang van slaap en de positieve effecten daarvan op de mentale gezondheid.

Ook het belang van slaap bij baby’s en kinderen verdient het om in de kijker gezet te worden: een goede nachtrust is onmisbaar voor de groei van het kind én het vermindert de negatieve gevolgen die de ouders ondervinden wanneer een kind slecht slaapt. 

Omdat mentale gezondheid bespreekbaarder geworden is, ondernemen ouders sneller actie wanneer ze het slaapgedrag van hun kind als problematisch ervaren. Ze grijpen sneller naar technologische hulpmiddelen die het in- en doorslapen van hun kind kunnen bevorderen. 

In vergelijking met 2019 is de verkoop van slaaptechnologie in 2020 verdubbeld, en in 2021 kochten ouders bijna 2,5 keer zoveel slaaptechnologieproducten als in 2020. Ook dit jaar voorspelt Sophie Claes (oprichtster van degeleflamingo.com) een stijging. 

Technologische hulpmiddelen in de kinderkamer

ZAZU Gina De Giraffe – Zak- en nachtlamp in één 

Je kindje hoeft zeker niet bang te zijn in het donker met Gina Giraffe van Zazu! Gina is een zaklamp en nachtlampje in één! Je zet Gina op het nachtkastje van je kindje en na 30 minuten zal het lampje vanzelf uitgaan.

Gina is ook te gebruiken als zaklamp, handig voor als je kindje de weg in het donker moet vinden of een boekje wil lezen. Als de zaklamp niet gebruikt wordt, schakelt hij automatisch uit na 10 minuten.

Het lampje werkt op een oplaadbare batterij (usb-kabel is meegeleverd). Je kunt verschillende kleuren instellen voor het lampje, namelijk geel, oranje, rood, roze, blauw, turquoise of groen.

slaaptechnologietrends in de kinderkamer

€ 29,95 – Shop het hier.

OWLET Monitor Duo Smart Sock en camera

Slimme monitoring binnen handbereik: de Owlet Dream Duo is een revolutionair babymonitoringsysteem dat je een compleet beeld geeft van de slaap van je baby en helpt bij het ontwikkelen van betere slaapgewoonten.

Haal het beste uit Owlet met de draagbare sokmonitor, veilige HD-videocamera en digitale slaapcoach. Zie en hoor je baby overal en bekijk de indicatoren van de slaapkwaliteit van je baby op dat moment, inclusief wakker worden, hartslag en beweging. Het geavanceerde systeem geeft je de beste hulpmiddelen zodat je de slaap van je baby beter kunt begrijpen – en er bent om hem te helpen wanneer hij hulp nodig heeft bij het slapen.

slaaptechnologietrends in de kinderkamer

€ 449 – Shop hier.

ZAZU Suzy the shusher

Baby’s worden kalmer én slapen beter met geluiden die ze kennen vanuit de baarmoeder, zoals het geluid van de bloedstroom of de hartslag. Dit draagbare muziekdoosje heeft zes kalmerende geluiden en je neemt ‘t makkelijk overal mee naartoe.

slaaptechnologietrends in de kinderkamer

€ 25 – Shop hier.

Flow Amsterdam Apollo Raket Slaaptrainer

De ledlampjes geven aan hoe lang het nog duurt voordat het tijd is om naar bed te gaan, of wanneer het tijd is om op te staan. Apollo zal oranje of groen worden, afhankelijk van de modus. Daarnaast kan Apollo gebruikt worden als digitale klok en nachtlampje. Ook kun je optioneel een muziekje laten afspelen. 

slaaptechnologietrends in de kinderkamer

€ 54,95 – Shop hier.

Zéker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content