knijpfruit
© Getty Images

Is je kindje dol op knijpfruit? Maak het zelf!

Knijpzakjes met fruit kun je gewoon in de supermarkt vinden, maar vaak zijn ze prijzig en bevatten ze redelijk wat suiker. Waarom maak je je knijpfruit niet zelf en stop je ze in een herbruikbaar knijpzakje? Makkelijk en bovendien duurzaam!

Knijpfruit in zakjes

We geven het graag toe, zo’n kant-en-klaar fruitzakje uit de supermarkt is superhandig als je op uitstap of op vakantie gaat, of om mee te geven naar de kleuterschool. De homemade variant vraagt niet veel meer tijd en moeite en is een stuk goedkoper, milieuvriendelijker en je bepaalt helemaal zelf wat je erin stopt. Handig voor moeilijke etertjes die zweren bij hun favoriete combinatie.

Knijpfruit in herbruikbare knijpzakjes

De variant uit de supermarkt is handig, maar zorgt voor heel wat afval. De plastic zakjes komen namelijk allemaal op de afvalberg terecht. Gelukkig zijn er heel wat handige, herbruikbare knijpzakjes verkrijgbaar. De voordelen zijn duidelijk:

  • Je kunt de zakjes meermaals hergebruiken (meestal zo’n 30 tot 50 keer).
  • Ze zijn makkelijk afwasbaar. Vaak mogen ze zelfs in de vaatwasmachine.
  • Wat erin zit, noteer je simpelweg op het zakje.
  • Op sommige zakjes kun je een lepeltje bevestigen. Extra handig voor de allerkleinsten.
  • De meeste exemplaren zijn ook geschikt voor de diepvries. Handig als je nog wat fruitpap over hebt. In een zakje en invriezen maar!
  • Sommige zakjes zijn gemaakt van voedselveilige siliconen en mogen ook in de magnetron.
  • Een herbruikbaar knijpzakje is niet enkel handig voor fruit, maar je kunt het ook vullen met groentepapjes, smoothies of yoghurt.

Hier zetten we voor jullie enkele herbruikbare varianten op een rijtje.

Inspiratie: enkele recepten voor knijpfruit

Appel-framboos puree

Ingrediënten:

  • 2 grote appels of 3 middelgrote appels (Elstar, Royal Gala of Pink Lady)
  • 10-15 frambozen
  • 70 ml water

Bereiding:

Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. Doe ze in een pan met het water.

Breng het aan de kook en laat het 5-6 minuten sudderen met de deksel op de pan. Roer regelmatig om ervoor te zorgen dat alle stukjes zacht worden. Als de appelstukjes zacht zijn, kun je het in de blender doen of pureren met een staafmixer in de pan. Doe de frambozen bij de zachte appels en meng of pureer tot het een glad geheel is.

Laat de framboos-appel puree even afkoelen voor je het in de knijpzakjes doet. Het mengsel zal nog wat dikker worden zodra het afgekoeld is. Mocht het te dik zijn, kun je het nog wat verdunnen met water.

Recept: nomnomkids.nl

Meloen smoothie

Ingrediënten:

  • 350 gram watermeloen, in stukken
  • 350 gram honingmeloen, in stukken
  • 450 ml melk
  • 2 eetlepels suiker of honing

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een romige textuur.
Vul de knijpzakjes en… geniet!

Recept: squizshop.nl

Meer manieren om fruit te eten:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."