sterrenbeeld
© Getty Images

Welk type moeder ben jij volgens je sterrenbeeld?

Ram-moeders zijn dol op avontuur, Steenbok-moeders hebben veel ambitie en Vissen-moeders houden niet van opruimen. Herken je jezelf, of je eigen moeder?

Sterrenbeeld: Ram (21-3 t/m 20-4)

Vol leuke plannen

Een Ram-moeder is geen alledaagse moeder, ze doet alles net even anders dan anders. Ze is origineel, modern, energiek en zit altijd vol leuke plannen. Ram-moeders gaan graag met de kinderen op pad, of knutselen de hele middag met hen. En dan wordt alles uit de kast getrokken en mag er best wat verf op de tafel komen. Ook de uitstapjes kunnen uitmonden in ware avonturen: onverwachts met de trein naar een onbekende plek en dan maar zien wat daar te doen is. Kinderen van een Ram-moeder hoeven niet bang te zijn dat dingen niet mogen of niet zo horen. De Ram vindt het belangrijk dat haar kinderen hun eigen pad bewandelen, net zoals ze dat zelf graag doet.

Ook nog een eigen leven

Het moederschap is zeker niet het enige wat telt in het leven van een mama met dit sterrenbeeld. Daarnaast heeft ze ook nog een heel eigen leven. Gelukkig beschikt de Ram over veel energie, óók na een lange dag van huis te zijn geweest. Dan krijgen de kinderen meer dan genoeg aandacht. Een Ram is niet overbezorgd. Een groot gezin is niet haar eerste wens, daarvoor zijn er te veel andere dingen die ze belangrijk vindt, maar als er iemand is die een groot gezin aan zou kunnen, dan is zij het wel. Geen berg is te hoog voor de Ram, en ze weet altijd wel ergens een mouw aan te passen.

Rechtvaardigheid boven alles

Rammen kunnen er niet tegen als hun kinderen liegen. Ze mogen veel, en een beetje kattenkwaad moet ook kunnen, als ze er maar wel eerlijk over zijn. Als de kinderen ruzie hebben mogen ze zelf uitzoeken wie begon en hoe ze dit het beste kunnen oplossen. Rechtvaardigheid is belangrijk voor de Ram. Als een van de kinderen wordt benadeeld, op school of waar dan ook, rust ze niet voordat alles is opgehelderd. De Ram is moedig en niet bang om zich uit te spreken of desnoods het conflict aan te gaan. Hoezeer de Ram ook hecht aan haar eigen leven, niemand komt aan haar kinderen!

Sterrenbeeld: Stier (21-4 t/m 20-5)

Een vast weekritme

Met een Stier-moeder weten de kinderen precies waar ze aan toe zijn. Stieren vinden het prettig om vandaag te weten hoe morgen eruitziet. Zo kan een Stier-moeder een vast weekmenu aanhouden: maandag visdag en woensdag pannenkoeken. Er komt in elk geval altijd iets lekkers op tafel, want de Stier is zelf dol op eten. De kinderen komen niets tekort, met een klein risico dat ze te zwaar worden. De Stier is niet zo sportief en ze vergeet soms om haar kroost te stimuleren om te bewegen. Elke dag wat sport op het programma zetten en niet elke avond een toetje serveren is de oplossing.

Regels zijn regels

Bij Stieren gaat het leven thuis er kalm en gemoedelijk aan toe. Over het algemeen is de sfeer goed, maar als de kinderen onnodig lawaai maken, aan het ruziën zijn of rommel maken, kan de Stier-moeder wel eens boos uitvallen. Moeders wil is wet in huize Stier. Waarschijnlijk leren de kinderen al vroeg dat er momenten zijn waarop ze mama niet mogen storen. En nee is nee. Daar blijft de Stier een tikje koppig aan vasthouden. De kinderen van een Stier-moeder zullen al vroeg leren dat regels nu eenmaal regels zijn… of ze worden heel creatief in het omzeilen ervan.

Drie is te veel

Een groot gezin is niets voor de Stier, dat ontregelt haar leven te veel. Twee kinderen is het maximum en misschien blijft het zelfs bij eentje. Zo hoeft de Stier haar aandacht niet te veel te verdelen. Bovendien kosten meer kinderen ook meer geld, en de Stier wil haar nageslacht een financieel zekere toekomst bieden. Stieren houden van het leven en de natuur. Grote kans dat de kinderen net als mama levensgenieters worden. Het enige punt van waakzaamheid: blijf niet te lang hangen in boosheid als dingen niet lopen zoals gepland. De liefde voor het gezin gaat boven alles.

Sterrenbeeld: Tweelingen (21-5 t/m 21-6)

Praten en lachen

Een Tweelingen-moeder is meteen verliefd op haar kinderen, maar ze gaat het moederschap pas écht leuk vinden als haar kinderen gaan praten. Dan kan ze voorlezen en spelletjes met ze doen. Bovendien kan ze dan het waarom van dingen uitleggen. Met pubers kan de Tweelingen-moeder pas echt goed opschieten. Ze blijft eeuwig jong en begrijpt de denk- en belevingswereld van jongvolwassenen. In het gezin van de Tweelingen-moeder wordt veel gepraat. De sfeer is luchtig, er wordt gelachen, er gaan smeuïge verhalen rond en een pittige discussie wordt ook niet gemeden.

Weinig regels

Een rommelig huis? De Tweelingen-moeder ligt er niet wakker van. De kinderen hoeven niet per se hun kamer op te ruimen. Ze probeert wel voor regelmaat te zorgen en de kinderen op tijd naar bed te brengen, maar als ze net een goed boek zit te lezen, dan komt er vaak niets meer van. De kinderen weten precies wanneer ze ergens mee wegkomen. Alleen slechte schoolcijfers zijn niet acceptabel: op school wordt er gepresteerd. Tweelingen helpen met huiswerk, of maken het – oeps – desnoods zelf. Een kind van een Tweelingen-moeder haalt altijd zijn diploma’s.

Geen doorsnee moeder

Lang niet alle Tweelingen kiezen voor het moederschap, sommigen blijven bewust kinderloos. Het leven is dan te druk, te vol om er kinderen bij te willen. Soms worden ze per ongeluk moeder, en gaan ze alsnog voor een groot gezin. Zolang de Tweelingen-moeder maar genoeg slaap krijgt, kan ze dat makkelijk aan. Vriendjes mogen altijd blijven eten en slapen. Bij de gesprekken aan tafel kan de partner van een Tweelingen-moeder zich buitengesloten voelen, want ze weet alles over de nieuwste games, of wat de kinderen op dat moment ook maar interesseert. Strijken is niet haar ding, maar pubers mogen toch aantrekken waar ze zin in hebben.

Sterrenbeeld: Kreeft (22-6 t/m 22-7-)

Moeder aller moeders

Moederschap en het teken Kreeft zijn zo ongeveer synoniem aan elkaar: ze is de moeder aller moeders. Bijna iedere Kreeft-vrouw zal een diepgewortelde behoefte voelen om kinderen te krijgen. Lukt het om wat voor reden dan ook niet, dan zal de Kreeft altijd ergens met het gevoel rondlopen iets wezenlijks te missen in haar leven. Eén kind kan al genoeg zijn, maar een hele roedel is ook welkom. Haar behoefte om te knuffelen wordt met ieder kind alleen maar groter. Besluiten dat het gezin compleet is en stoppen met zwanger worden kan een moeilijke beslissing zijn.

Een warm thuis

Vooral de baby-, peuter- en kleuterfase zijn favoriet bij de Kreeft-moeder. Dan kan ze heerlijk zorgen en koesteren. Ook als de kinderen groot zijn, heeft ze veel te geven, alleen verwacht ze daar wel iets voor terug. Ze heeft hoe dan ook een warme thuis, en het meest geniet ze als het hele nest compleet is. Pubers die uitgaan? Dan slaapt de Kreeft slecht. Liefst zou ze ze beschermen tegen alle gevaren van de buitenwereld en daardoor leren ze te weinig op hun eigen benen staan. Soms kunnen de kinderen het zelfs benauwd krijgen omdat ze ze te lang bij haar wil houden.

Herinneringen delen

Het legenestsyndroom is uitgevonden door de Kreeft-moeder. De periode waarin de kinderen het huis uit gaan, kan een ware uitdaging voor haar zijn. Gelukkig wordt het weer makkelijker als ze zelf een gezin stichten, want dan stort ze zich vol overgave op de kleinkinderen. Veel kinderen hebben warme herinneringen aan hun jeugd bij hun Kreeft-moeder. Vaak realiseren ze zich pas op latere leeftijd hoe bijzonder het is dat hun moeder altijd voor hen klaarstond. In welke levensfase dan ook: een Kreeft-moeder staat altijd voor haar kinderen klaar.

Sterrenbeeld: Leeuw (23-7 t/m 22-8)

Met een beetje hulp

Een moeder met dit sterrenbeeld verlangt naar een groot gezin. Ze is dol op overvloed, niet alleen als het om materiële zaken gaat, ook haar gezin kan niet groot genoeg. Maar hoe leuk ze de kinderen ook vindt, er fulltime voor zorgen is weer een ander verhaal. De Leeuw heeft ook tijd voor zichzelf nodig, dus schakelt ze extra hulp in. Haar partner neemt een groot deel van de zorg op zich, en als er geld en ruimte voor is, neemt de Leeuw-moeder het liefst een nanny of au pair in huis. Zit ze wat krapper bij kas, dan is ze goed in hulp vragen aan moeders, zussen, buurmeisjes of medemoeders.

Het beste van het beste

Een Leeuw wil dat haar kinderen het beste van het beste krijgen. Ze is gul en koopt de duurste cadeaus, het mooiste speelgoed en veel merkkleding. Ook voor dure hobby’s wordt geld opzij gelegd. Blijken het toptalentjes (of misschien niet eens), dan regelt de Leeuw-moeder wat extra privélessen van een gerenommeerde docent. Ook huiswerkbegeleiding of bijles wordt zo nodig bekostigd, of de kinderen gaan naar een particuliere school om toch vooral te zorgen dat ze hun diploma halen. Prestaties, status en aanzien zijn belangrijk voor de Leeuw-moeder en haar gezin.

Extra bevestiging

De Leeuw-moeder geeft dus overvloedig, maar laat de opvoeding soms ook aan anderen over. Het resultaat is dat de kinderen enerzijds worden verwend, maar op andere fronten tekort kunnen komen. Als ze veel aandacht vragen, geef ze die dan, want ze bloeien er echt van op. Ze kijken naar hun moeder op, die ze veel eleganter en charmanter vinden dan alle andere moeders. Ze zijn trots op haar en willen graag dat zij ook trots op hen is. Kinderen van een Leeuw-moeder kunnen veel bevestiging nodig hebben. Hun moeder blijft altijd belangrijk voor ze.

Sterrenbeeld: Maagd (23-8 t/m 22-9)

Rust én regelmaat

Mama’s met dit sterrenbeeld zijn een groot voorstander van rust, reinheid en regelmaat en hechten veel belang aan orde en netheid. Ze leren hun kinderen van jongs af aan hun speelgoed op te ruimen en hun schoenen uit te trekken als ze binnenkomen. Kinderen van een Maagd-moeder weten hoe laat er wordt gegeten, hoe laat ze naar bed moeten en wat waar hoort te staan in huis. Er wordt gezond gegeten en weinig gesnoept. Maagden zien het als een hele verantwoordelijkheid om hun kinderen goed af te leveren aan de maatschappij. Liefst doen ze alles volgens het boekje, en anders biedt Google wel uitkomst.

Eén jongen, één meisje

De Maagd-moeder houdt het als het even kan bij een klein gezin. Eén jongen en één meisje, dat past perfect binnen haar ideaalbeeld. Prachtig natuurlijk, maar het risico bestaat dat ze voor haar zoon minder veeleisend is dan voor haar dochter, en die pikt dat niet. Vaste regels geven de Maagd-moeder houvast. Misschien vergeet ze daarbij dat ieder kind een andere aanpak nodig heeft: wat voor de één werkt, is niet per se goed voor de ander. De Maagd is behoorlijk kritisch, maar ze kan zelf niet goed tegen kritiek, en al helemaal niet van de kinderen.

Van ballet naar muziekles

In het gezin van de Maagd-moeder wordt goed voor alles gezorgd, maar soms maakt ze de zaken ingewikkelder dan ze zijn. Ze houdt niet van verspilling en repareert rustig een kapotte jeans, of lapt een oud jurkje op. Daar is ze zelf heel tevreden over, hoewel haar kinderen eigenlijk liever iets nieuws zouden krijgen. De Maagd-moeder doet veel voor haar kroost, maar dat zullen ze niet altijd waarderen. Ze haalt en brengt ze naar ballet, muziekles of voetbal. Geen moeite is te veel om ze te helpen hun talenten te ontwikkelen. Ze gaat voor haar kinderen door het vuur.

Sterrenbeeld: Weegschaal (23-9 t/m 22-10)

Harmonie in huis

Een Weegschaal-moeder is relaxed, lief en welwillend. Dat wil zeggen, zolang de sfeer in huis goed is. Als er iets is waar ze niet tegen kan, is het wel ruzie. De Weegschaal-moeder is conflictvermijdend en zal niet snel haar stem verheffen. Bemiddelen kan ze als de beste. Ze houdt er niet van als de kinderen ruziemaken of vechten. Als het echt nodig is, treedt ze ferm op. Alles om de harmonie in huis te bewaren en beschaafd gedrag te stimuleren. Elkaar slaan is uit den boze, net als schelden en schreeuwen.

Het goede voorbeeld

Wellicht bemiddelt ze niet alleen tussen de kinderen, maar ook tussen de kinderen en hun vader. Ze probeert beiden de andere kant te laten zien en zich in de ander te verplaatsen. Meestal met succes: ze krijgt het voor elkaar dat iedereen in het gezin in vrede met elkaar samenleeft, hoewel het soms wel ten koste gaat van haarzelf. In een Weegschaal-gezin is het aangenaam opgroeien. Kinderen worden naar een hoger niveau getild, zowel in intellectueel als in sociaal opzicht. Dat komt vooral doordat de Weegschaal haar kinderen het goede voorbeeld geeft.

Schoonheid en schone schijn

Soms doet de Weegschaal dingen voor de vorm, om een goede indruk te maken. Van de kinderen verlangt ze datzelfde gedrag. Dat kunnen ze als een keurslijf ervaren. Haar kinderen leren zo al op jonge leeftijd hoe ze zich moeten gedragen in een restaurant, op een receptie of tijdens een expositie. Ook maakt de Weegschaal ze enthousiast voor alles wat mooi en harmonieus is: kunst, muziek, mode. Ze gaat met de kinderen shoppen of naar de schouwburg of een concert. Hierdoor gedragen kinderen van een Weegschaal-moeder zich vaak met een vanzelfsprekende flair.

Sterrenbeeld: Schorpioen (23-10 t/m 21-11)

Honderd procent

De moeder met dit sterrenbeeld is sterk, maar ook kwetsbaar. Het liefst wil ze onzekere situaties zo veel mogelijk vermijden. Het krijgen en hebben van kinderen is zoiets wezenlijks en ingrijpends, dat een Schorpioen-vrouw wel drie keer nadenkt voordat ze die stap durft te nemen. Er zullen genoeg Schorpioenen zijn die besluiten kinderloos te blijven. Maar als ze de moed hebben om wel het avontuur aan te gaan, gaan ze er ook voor de volle honderd procent voor. Als een Schorpioen aan het moederschap begint, neemt ze zich voor om de allerbeste moeder ooit te zijn.

Vallen en opstaan

Perfecte moeders bestaan natuurlijk niet – en dat hoeft ook niet. Een gave van de Schorpioen-moeder is dat ze scherp psychologisch inzicht heeft en haar kinderen echt tot in het diepst van hun ziel begrijpt en aanvoelt. Lastiger is dat ze veeleisend is, voor haarzelf, maar ook voor haar kinderen. Ze wil ze niet te veel tegemoet komen: zachte heelmeesters maken immers stinkende wonden. Liever ziet ze ze met vallen en opstaan wijzer worden dan dat ze ze te veel bij de hand neemt. Ook al houdt ze zielsveel van haar kinderen, voor de buitenwereld is dit soms moeilijk te begrijpen.

Talent stimuleren

In een Schorpioen-gezin kan het er heftig aan toe gaan. De kinderen van een Schorpioen-moeder worden uitgedaagd het beste uit henzelf te halen. Welke talenten ze ook bezitten, de Schorpioen-moeder weet ze te ontdekken en te stimuleren. Dat kan enorm enthousiaste kinderen opleveren die heel gelukkig worden van het vervullen van hun dromen, maar het kan ook zorgen voor strijd, boosheid of teleurstelling. De ontwikkeling van talent gaat nooit vanzelf. Maar een kind van een Schorpioen-moeder zal later blij zijn met de kansen die het heeft gekregen ergens in uit te blinken.

Sterrenbeeld: Boogschutter (22-11 t/m 20-12)

Hup, naar buiten!

Een Boogschutter-moeder is een stoere moeder. Ze neemt de kinderen graag mee naar buiten. Door de modder lopen, wandelen met de hond, lange schaatstochten, kamperen in een tentje, zeilen, reizen met een rugzak: het staat allemaal op het programma. Ze gaat ervan uit dat de kinderen al die uitstapjes ook leuk vinden en dat zij niet moeilijk doen over gebrek aan luxe en comfort – maar is dat wel zo? Als ze zelf geen tijd heeft voor een uitstapje, dan stimuleert ze haar kinderen om buiten te spelen. Op de zetel hangen met een tablet of smartphone mag alleen bij hoge uitzondering.

Zeker niet saai

De Boogschutter-moeder geeft niet om de laatste mode en zo kleedt ze haar kinderen ook. Kinderen van een Boogschutter-moeder hebben vaak al jong studentenjobs om een beetje hippere kleren te kunnen kopen. Ze is misschien niet de meest empathische moeder, maar dat compenseert ze ruimschoots door haar hartelijkheid en enthousiasme. Leugentjes om bestwil, daar doet ze niet aan, haar kinderen weten altijd waar ze aan toe zijn en wat ze ervan vindt. Eén ding is zeker: in een Boogschutter-gezin krijgt niemand de kans zich te vervelen.

Levendige discussies

De gesprekken aan tafel zijn levendig en ze gaan ook ergens over. Ze stimuleert haar kinderen om een eigen mening te hebben. Zelf heeft ze een paar ferme standpunten en hoewel ze gelooft dat ze haar kinderen vrij laat om te denken wat ze willen, toch kan ze ze onbewust sturen. Zo wil ze bijvoorbeeld ineens alleen nog veganistisch eten, en dan verwacht ze dat de kinderen daar net zo over denken. Het kan even duren voor ze accepteert dat zij hun eigen weg moeten volgen, maar is dat eenmaal gelukt, dan blijft ze hen onvoorwaardelijk steunen.

Sterrenbeeld: Steenbok (21-12 t/m 19-01)

Iedereen doet wat

In een gezin met een Steenbok-moeder weet iedereen waar hij aan toe is. Een Steenbok is zelf een harde werker. Ze doet veel, buitenshuis, maar ook in huis zelf en ze gaat ervan uit dat iedereen zijn steentje bijdraagt aan het huishouden. Bovendien verwacht ze dat haar kinderen het op school goed doen en hun huiswerk maken. Ze houdt niet van smoesjes en gaat ze niet ziek melden op school als ze niet voor een proefwerk hebben geleerd. Ze vindt dat haar kinderen de consequenties van hun gedrag moeten leren aanvaarden.

Streng maar rechtvaardig

Een Steenbok-moeder kan een strenge moeder zijn, die vaste regels hanteert. Haar kinderen leren alles eten, met twee woorden praten, en verantwoordelijkheid te nemen. Geen vrije opvoeding bij de Steenbok-moeder. Ze kan haar kinderen, hoe klein ze ook zijn, als volwassenen behandelen. Dat kan pittig voor ze zijn, maar ze voelen zich tenminste wel altijd serieus genomen. Sommige Steenbokken gaan volledig voor hun carrière en laten het moederschap aan zich voorbij gaan, maar de meesten willen een gezin.

Niet te veel pushen

Steenbokken zijn ambitieus en ze zien hun kinderen graag iets bereiken in de maatschappij. Desnoods draaien ze elke cent om, als de kinderen maar een goede opleiding krijgen zodat de wereld aan hun voeten ligt. Misschien hopen ze zelfs dat zij iets doen met de ambities die ze zelf niet hebben kunnen waarmaken. Hoewel de lat hoog ligt bij de Steenbok-moeder, geeft ze haar kinderen ook veel. Misschien geen bergen zakgeld, maar wel veel liefde, ruggensteun en een degelijke opvoeding.

Sterrenbeeld: Waterman (20-01 t/m 18-02)

Geen sterke kinderwens

De mama met dit sterrenbeeld heeft geen heel sterke kinderwens. Eerst zal ze willen proeven van het leven en in alle vrijheid willen doen en laten waar ze zin in heeft. Toch kan het gebeuren dat ze ineens beseft dat ze tóch moeder wil worden als ze een keer over tijd is, maar het uiteindelijk vals alarm blijkt te zijn. Misschien heeft ze op dat moment een vaste partner, misschien ook niet. Maar dat hoeft een Waterman er niet van te weerhouden om zwanger te worden. Ze kan ook prima een alleenstaande moeder zijn.

“Ik ben alleenstaande mama, maar voel me nooit alleen. Ongelofelijk hoe wij gedragen worden”

Vrijheid, blijheid

De kinderen in een Waterman-gezin krijgen veel bewegingsruimte. De Waterman-moeder hecht sterk aan haar vrijheid, en gunt die ook aan haar kinderen. Ook is ze wel te porren voor leuke ideeën en spelletjes; ze bedenkt van alles om een spel nog leuker te maken. Misschien niet altijd even pedagogisch verantwoord, maar dat kan haar kinderen niets schelen. Ze zijn juist blij dat ze er nog een speelkameraadje bij hebben. In huis staan vaak de nieuwste gadgets, zeker waar het computers betreft. Vaak weet ze nog beter dan de kinderen hoe ze werken.

Een levendige boel

De moeder met dit sterrenbeeld zal niet snel haar autoriteit doen gelden. Ze doet een beroep op het gezonde verstand van haar kinderen om de juiste keuzes te maken. Ze behandelt haar kinderen als haar gelijke, ook als ze nog jong zijn. Daardoor krijgen ze de gelegenheid om snel wijs en volwassen te worden, maar soms vervaagt bij een Waterman-moeder de scheidslijn tussen moeder en kind zo, dat de kinderen de baas worden. Een Waterman-gezin is zeker niet standaard, maar de kinderen voelen zich vrij om te zeggen wat ze denken. Het is een levendige en gezellige boel.

Sterrenbeeld: Vissen (19-02 t/m 20-03)

De keuze uitstellen

Het kan voor mama’s met dit sterrenbeeld wel even duren voor ze weet dat ze moeder wil zijn. Ze is wel degelijk dol op kinderen, maar twijfelt of ze een goede moeder is. Dan kan ze zich vastbijten in haar carrière. Maar de biologische klok tikt door en het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Als het dan eenmaal zover is, en ze de tijd heeft gekregen om in haar moederrol te groeien, dan vraagt ze zich af waarom ze in ’s hemelsnaam zo lang heeft gewacht. Sommige Vissen willen de verloren tijd inhalen en krijgen het ene na het andere kind.

Chaotische boel

Het moederschap gaat haar makkelijk af, maar het huishouden heel wat minder. Het gaat er bij de Vissen-moeder rommelig, zo niet chaotisch aan toe. Overal liggen stapels was, rondslingerende schoenen en verdwaald speelgoed. Met het speelgoed dat ze voor de kinderen koopt, kan ze een hele speelgoedwinkel vullen. Ze geniet ervan om het te geven, om ze ermee te zien spelen, maar ook om er samen mee te spelen. Haar fantasie kent geen grenzen. Ze vergeet soms de tijd, vergeet de kinderen naar school te brengen, of stuurt ze maar half aangekleed weg… maar haar liefde voor hen kent geen grenzen.

Alles wat hun hartje begeert

Als er iemand is die zich kan inleven in de kinderen, is zij het wel. Ze begrijpt hen, leeft met ze mee en doet er alles aan om het hen naar de zin te maken. In een Vissen-gezin komen de kinderen eerst. Het is te hopen dat ze geen jaloerse partner heeft, want, zeker zolang de kinderen klein zijn, zal hij genoegen moeten nemen met een tweede plaats. offert zich op voor de kinderen: alles om hun geluk te realiseren en ze te geven wat hun hartje begeert. Het risico bestaat dat ze verwend raken, of het biedt ze juist de kans zich te ontwikkelen tot emotioneel evenwichtige mensen.

Voorspellingen: astroloog Renée Maas

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."