Eerste hulp bij mama-twijfels: Ik kan mijn vorig leven zo moeilijk loslaten

mama twijfels
getty images
Mama zijn: het is een van de belangrijkste én moeilijkste jobs in het leven. We gaan er allemaal voor, met vallen en opstaan. En vragen ons voortdurend af of we het wel goed doen. En dat is natuurlijk het geval, al zijn we daar zelf misschien niet altijd helemaal van overtuigd. Elke maand leggen we een van jullie vragen of twijfels rond het mama-zijn voor aan onze welzijnsexperte Romina. Deze maand beantwoordt Romina de mama-twijfels van lezeres Els.

Els: “Ik ben nu een jaar mama, en ik ben natuurlijk dol op mijn dochter. Maar ik kan me ook zo gefrustreerd voelen. Gefrustreerd om alles wat ik niet meer kan of misschien wel niet meer ben. Ik mis de onbezorgdheid die ik voorheen in overvloed had. Die lijkt bijna helemaal weg. Ik mis de eindeloze tijd die ik had.

Persoonlijk vind ik het moeilijk om op het ritme van mijn dochter te leven: op tijd naar huis te gaan omdat zij in haar bedje moet, rekening houden met haar dutjes, eetpatronen. Ik merk dat ik er vaak mee worstel. Ik wil haar het beste geven, maar ik heb ook nog zoveel ruimte voor mezelf nodig. En dat zorgt meer dan eens voor conflicten. Tussen de mama die ik wil zijn en de andere ik die ik wil zijn. Ze lijken niet altijd even goed in één persoon te passen. En daar heb ik het vaak zo moeilijk mee. Heb jij tips over hoe ik hiermee kan omgaan?

Graag verder lezen?
Omdat onze experts kwaliteitsadvies op maat bieden, vragen wij jou om hier EENMALIG & GRATIS een Libelle-account aan te maken. Met een paar klikken krijg je toegang tot al onze artikels en video's! Had je er al eentje aangemaakt op Libelle.be? Log dan gewoon in!

Zit jij ook met een vraag of twijfel rond het mama-zijn?

Dan is dit jouw kans. Bezorg ons je vraag hieronder en dan leggen wij ze voor aan onze expert.

Met dank aan Romina Rys. Meer info over haar mamaplan? Kijk op  www.therapiepraktijk-ici.com en volg Romina op Instagram: mamaplan.ici

ZEKER OOK LEZEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!