©GettyImages

Dit waren onze favoriete kinderboeken in 2019!

Door Celine Werner

Regelmatig naar een boek grijpen en een (voor)leesmomentje inlassen met je kind(eren) is superfijn. In 2019 hebben we met z’n allen een hele stapel kinderboeken verslonden, lees maar:

5x poëzieboeken voor kinderen

Gedichten voor de allerkleinsten zijn meestal erg lief, vertederend en grappig, wat ze extra leuk maakt om samen te lezen. Bovendien worden kinderen er erg blij van het stimuleert hen om zelf ook rijmpjes te maken. Ontdek hier onze favoriete boeken met rijmpjes, versjes en gedichten voor kinderen.

5x boekentips van onze redactie

Geweldig, al die nieuwe prent- en kinderboeken, maar het kan bij de mama’s en papa’s wel wat keuzestress veroorzaken. Gelukkig maakte onze redactie een lijstje met haar favorieten.

Spannende boeken voor echte avonturiers vanaf 6 jaar

Voor sommige kinderen bestaat een perfecte vakantie uit een grote stapel boeken uit de bibliotheek en een hoekje om gezellig in weg te kruipen. Verstop die zaklamp alvast, want met deze spannende boeken zit jouw benjamin anders nog tot in de vroege uurtjes onder de lakens verder te lezen.

5x kinderboeken die je kind onderdompelen in een andere cultuur

Hoe leg je aan je kind uit wat de Ramadan is of waarom een klasgenootje een ander uiterlijk heeft? De volgende boeken dompelen je kinderen op een speelse manier onder in andere culturen.

6x handig heen- en weerboekje

Wil je graag op de hoogte zijn van het reilen en zeilen in de crèche of bij de onthaalouder? Dan is een heen- en weerboekje onmisbaar. Deze 6 prachtexemplaren konden we jullie niet onthouden.

De leukste kinderboeken voor de zomer

Lezen is zalig. Voor jezelf natuurlijk, maar ook voor je kinderen. Zelfs als ze nog heel klein zijn. Je kan voorlezen of hen zelf laten experimenteren met flapjes of voelboekjes. Enkele geweldig leuke zomertitels op een rij.

9x de schattigste peuterboeken

Peuters doen niets liever dan woordjes leren en leuke plaatjes bekijken. En eens ze eraan beginnen, zijn ze vaak niet meer te stoppen. Deze schattige peuterboekjes zijn ideaal om je kleine uk de wereld te helpen ontdekken en zijn taalvaardigheid te stimuleren.

kinderboeken 2019
©Gettyimages

De 5 leukste doe- en voelboekjes!

Nog op zoek naar leuke afleiding voor je peuter die alsmaar nieuwsgieriger wordt? Doe- en voelboekjes zijn ideaal! Wij zetten voor jou de 5 leukste doe- en voelboekjes op een rijtje!

10x de mooiste prentenboeken van het moment

Voorlezen stimuleert niet alleen de fantasie en het inlevingsvermogen van je kind, het kan voor jullie beiden ook een erg innig momentje zijn. Gelukkig zijn er een heel aantal wondermooie prentenboeken op de markt die het traditionele voorleesuurtje nóg mooier kunnen maken.

De 10 leukste voorleesboeken van onze redactie

Een verhaaltje voor het slapengaan is voor veel kinderen een heerlijk moment. Het is niet enkel gezellig, maar ze steken er ook heel wat van op! Ben je op zoek naar een goed voorleesboek? Misschien worden de favorieten van onze redactie ook wel de jouwe!

9x sintboekjes om samen te lezen

In afwachting van dé grote dag lezen we iedere avond een paar bladzijdes uit een van deze vrolijke, grappige en aangrijpende kinderboeken over Sinterklaas.

8x kerstboeken voor peuters en kleuters

Samen met je kind een boekje lezen of naar de prentjes kijken is zó leuk tijdens de koude wintermaanden. Wij zochten alvast de leukste kerstboeken voor peuters en kleuters uit om samen te lezen.

5x wetenschapsboeken voor kleuters

Verhaaltjes voorlezen is superfijn, maar het is nóg leuker als je dreumes er iets van oppikt. Daarom selecteerden we vijf leerzame wetenschapsboeken en lectuur over techniek voor kleuters.

5x kinderboeken om te leren omgaan met emoties

Dagelijks ervaren we verschillende emoties: van opgewekt tot boos en blij. Zo ook jouw kind! En als volwassenen kunnen we deze gevoelens (meestal) wel een plekje geven, maar kinderen moeten dat eigenlijk nog leren. Een speelse aanpak zoals het lezen van kinderboeken over dit topic, is dan dé manier om ‘t onder de knie te krijgen.

Voor in de boekenkast:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content