© Getty Images

Voorweeën en weeën: hoe voelt het en wat is het verschil?

Door Celine Werner

Word je voor de eerste keer mama? Dan vraag je je waarschijnlijk stiekem af hoe weeën voelen. En als het niet uit nieuwsgierigheid is, is het omdat je graag het verschil wilt kennen tussen een voorwee en the real deal. We zochten het voor je uit!

Dit is het verschil

Voorweeën

  • zijn wat te vergelijken met menstruatiepijn.
  • zijn onregelmatig.
  • doen het voorbereidende werk. Ze maken de baarmoedermond soepel en dun.

Zo voelt een wee

  • Een echte wee is wél regelmatig en neemt toe in duur en kracht. In het begin kan dat om de 10 minuten zijn, aan het einde van de bevalling elke drie minuten, elke twee minuten of zelfs nog sneller na elkaar.
  • Ze komen en gaan. Als een wee is weggeëbd, voel je meestal niets meer, tot de volgende zich aandient.
  • Ze beginnen zacht, nemen toe, bereiken een hoogtepunt, nemen af en zakken langzaam weg.
  • Ze openen de baarmoedermond.

Tijd om te bevallen? Je weeën timen doe je zo

Van zodra de weeën regelmatig zijn en toenemen in duur en kracht, weet je dat de baby er weldra zal zijn. Je weeën timen is dus cruciaal. Wij vertellen je graag hoe je best te werk gaat.

Weeën opvangen: 5 posities om de pijn te verlichten

Weeën opvangen is voor elke vrouw anders, maar het is altijd goed om voorbereid te zijn, toch? Deze 5 posities kunnen helpen om je weeënpijn te verlichten. 

Wil de baby maar niet komen?

Is het einde van de zwangerschap nabij of ben je misschien zelfs overtijd? Dan zullen deze negen tips om je weeën op een natuurlijke wijze op te wekken misschien helpen!

Bron: oudersvannu.nl

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content