Rode Neuzen Dag-ambassadeur Jens Dendoncker trapt nieuwe actie af

Door -
De Rode Neuzen Dag is terug! En ook dit jaar staan alle jongeren die het mentaal, sociaal en fysiek moeilijk hebben centraal. Kersvers ambassadeur Jens Dendoncker trapt de nieuwe actie af met een poging om het wereldrecord applaus geven te breken. Op maandag 16 september slaat hij - letterlijk - de handen op elkaar.

Het langste applaus

De goeddoelactie van VTM, Qmusic, HLN en Belfius organiseert nu maandag 16 september 2019 een grote kick-off. Dat Rode Neuzen Dag-ambassadeur Jens Dendoncker zijn hand niet omdraait voor een stunt meer of minder zal niemand verbazen. Maar nu gaat hij voor een heus wereldrecord voor de kick-off op 16 september: dat van het langste applaus.

Rode Neuzen Dag-ambassadeur Jens DendonckerIk heb dit record niet zomaar gekozen, natuurlijk. Jongeren verdienen applaus en aanmoediging. We ‘klappen’ Rode Neuzen Dag af én ik kweek dus een sportiever lijf met al dat klappen dankzij het goede doel! Fantastische win-win vind ik dat. Ik vraag me alleen af hoe dat dan praktisch moet: bij een hongerke of een dorstje of mijn neus die jeukt of nog erger: wat als ik naar het toilet moet?”

Op dit moment is Jens dus druk in de weer met het opwarmen voor zijn deze stunt. Al gaat dit niet zo vlot als hij gehoopt had …

Momenteel staat de teller van het wereldrecord op 2u en 33 seconden klappen, maar dat kan Jens beter!

Cijfermateriaal

Uit een onderzoek van mei 2018, dat iVox uitvoerde in opdracht van Rode Neuzen Dag bij leerkrachten, leerlingen en ouders in Vlaanderen, blijkt dat er nood is aan ondersteuning op school:

  • Meer dan de helft van de Vlaamse leerkrachten (52%) heeft minstens wekelijks te maken met leerlingen met mentale problemen.
  • Bijna de helft van deze leerkrachten(47%) vindt dat er meer tijd en middelen vrijgemaakt moeten worden om te werken aan de mentale gezondheid van leerlingen.
  • Meer dan de helft van de jongeren (56%) wil ook liever met een leerkracht praten over mentale problemen dan met een externe psycholoog (19%).
  • 2 op 3 ouders (66%) vinden daarbij dat de school meer moet inzetten op de mentale fitheid van de leerlingen.

Doet jouw school ook mee?

Rode Neuzen Dag zet dit jaar meer in op scholen en roept hen op om acties op te zetten. Het geld van georganiseerde acties van de school gaat integraal naar hun eigen gekozen project, aangevuld met een financiële extra door acties die de rest van Vlaanderen organiseert.

Meer info: rodeneuzendag.be

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here