Dit bedrag spenderen ouders gemiddeld aan Sinterklaas

Door -
© iStock
Belgische ouders geven gemiddeld 150 euro uit aan 'de zak van Sinterklaas'. Dat blijkt uit een onderzoek dat DB myShopi in 2017 liet uitvoeren.

Uit een online ondervraging bij 1608 Belgen blijkt dat 94 procent van de ouders met kinderen jonger dan 12 cadeautjes koopt voor Sinterklaas. De gemiddelde factuur loopt dan op tot zo’n 150 euro, waardoor ouders vaak opzoek gaan naar promoties of aanbiedingen in reclamefolders.

Mannen geven meer geld uit dan vrouwen

Belgische ouders geven gemiddeld 50 euro per kind uit. Vaak wordt er ook een cadeau gekocht voor de oudere kinderen, wat meestal iets duurder is. Baby’s en peuters krijgen voor gemiddeld 47 euro cadeautjes, bij tieners of twintigers loopt dat bedrag op tot 61 euro. Bovendien geven mannen meer geld uit aan cadeaus dan vrouwen. Zij besteden gemiddeld 57 euro, terwijl vrouwen ongeveer 43 euro per kind uitgeven.

Meerderheid verkiest shoppen in fysieke winkel

Hoewel online shoppen helemaal in is, kiest 85 procent van de Belgen er toch voor om hun inkopen te doen bij een fysieke winkel. 15 procent shopt liever online, bij ouders met kinderen tot 3 jaar loopt dat op tot 30 procent. Ook opvallend: mama’s kopen vaker via webshops dan papa’s.

Sinterklaasboekjes zijn populairder dan ooit tevoren

92 procent van de kinderen tussen 4 en 12 jaar leest de Sinterklaasfolders van speelgoedwinkels en 6 op de 10 knipt speelgoed uit deze folders om op het verlanglijstje voor de Sint te plakken. Ook bij de allerkleinsten (0 tot 3 jaar) bladert 1 op 3 door de speelgoedfolders. Ruim 1 op de 4 ouders koopt dan ook het speelgoed bij de winkel van de folders in kwestie. Ook volwassenen gebruiken de Sinterklaasfolders om zich te informeren over mogelijke cadeaus en om promoties of aanbiedingen in de gaten te houden.

Sophie Docx van BD myShopi: “De charme van de folder is dat hij als het ware de komst van de Sint “aankondigt” wanneer hij in de bus valt. En door het visuele karakter voelen kinderen zich sterk aangesproken. Ze kunnen zo gemakkelijker zeggen wat ze graag van de Sint zouden krijgen. Wat betreft de ouders, zij zijn vooral blij met de deals die ze erin terugvinden.”

Bron: BD myShopi

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here