Papa’s in de kijker met tattoocampagne

Door -
Gezinsbond vaderklap
©Gezinsbond
Van 16 tot 23 mei vindt de week van de opvoeding plaats. Dat is een campagne die ouderschap en opvoeden zichtbaar en bespreekbaar maakt. Ook Gezinsbond, Vaderklap en VCOK besteden hieraan aandacht en zetten via een eigen campagne de papa's prominent in de kijker. Via zogenaamde 'vadervuren' en een ludieke tattoocampagne vragen ze aandacht voor de specifieke rol van de papa's binnen de opvoeding.

“Vaders, papa’s, vakes, pappies… één ding is zeker: ze zien hun kinderen doodgraag. Want ook zij zijn bezig met het slapen, eten, spelen, leren, vriendjes, uitgaan, grenzen stellen… En juist daarom dragen we hen een warm hart toe, want de rol van de vader in de opvoeding blijft vaak onderbelicht. Daarom lanceren we een campagne waarin we vaders uitdrukkelijk waarderen voor de rol die ze opnemen in de opvoeding van hun kind(eren)“, zegt Jana Delagrange van VCOK.

Papa’s steken het vuur aan en praten over de opvoeding van hun kinderen

Gezinsbond, Vaderklap en VCOK organiseren tussen 1 mei en 9 juni verschillende zogenaamde ‘vadervuren’ over heel Vlaanderen.

De inspiratie komt van Pieter en Dimi van Vaderklap, die 10 vrijwillige papa’s bereid vonden om mee het vuur te komen aansteken. Het concept is simpel: papa’s babbelen rond een zelf aangemaakt vuur over de opvoeding van hun kinderen en andere dagdagelijkse dingen. Er vinden al vadervuren plaats in Oostakker, Berlaar-Heikant, Nijlen, Gent, Hamme, Diest en Luchtbal”, zegt Kurt Jacobs van Gezinsbond.

“Mannen en vuur zijn het perfecte duo. We vragen papa’s om een datum te prikken tussen 1 mei en 9 juni en op zoek te gaan naar een geschikte buitenlocatie waar een vuurtje kan worden gemaakt. Samen met de mannen van Vaderklap worden er bij dat vuur dan ideeën uitgewisseld over het ouderschap“, voegt Pieter van Vaderklap eraan toe.

Tattoocampagne ‘Top-papa’

Voor de campagne ontwikkelde Vaderklap een “Top-papa”-tattoosticker voor vaders en kinderen. Gezinsbond, Vaderklap en VCOK hopen zoveel mogelijk van die tattoos te verspreiden. Ook zanger en presentator Raf Van Brussel heeft alvast zo’n tattoo op z’n arm bevestigd.


©Gezinsbond

“Ik hoop dat mijn kinderen mij zien als iemand bij wie ze altijd terechtkunnen, maar ook als een gekke vriend. Wij hangen hier graag het zotteke uit en nemen soms de gekste filmpjes op. Filmpjes die echt niet voor de buitenwereld bestemd zijn! (lacht)”, zegt Raf Van Brussel.

Ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here