Nieuwe test om onvruchtbaarheid op latere leeftijd op te sporen

Door -
kinderwens
Heel wat vrouwen stellen hun kinderwens uit. Maar hoe langer je wacht, hoe meer je vruchtbaarheid afneemt. Om vrouwen hiervan bewust te maken en hun zwangerschap beter te plannen heeft het Centre for Human Reproduction in New York nu een nieuwe vruchtbaarheidstest ontwikkeld die eventuele onvruchtbaarheid beter kan voorspellen.

Onvruchtbaarheid tijdig opsporen

Veel vrouwen stellen hun kinderwens uit omdat ze eerst werk willen maken van een carrière, een eigen huis, een wereldreis… of omdat ze wachten op de ideale partner. Maar helaas raken zo sommige vrouwen in de problemen. Je vruchtbaarheid neemt namelijk af. En hoe langer je wacht, hoe onvruchtbaarder je wordt. Het Centre for Human Reproduction in New York heeft daarom een nieuwe vruchtbaarheidstest ontworpen, waarmee jonge vrouwen hun kans op onvruchtbaarheid kunnen berekenen.

Zwangerschap beter plannen

Deze test om eventuele onvruchtbaarheid op te sporen, kan je online doen. Met deze test willen ze vooral jonge vrouwen tussen 18 en 35 jaar de kans geven hun zwangerschap beter te plannen. Maar ook vrouwen die een hoge kans op onvruchtbaarheid hebben op latere leeftijd, wil men zo aansporen om op tijd eicellen te laten invriezen voor later IVF-gebruik. Eén op tien vrouwen leidt nu eenmaal aan een aandoening waardoor ze minder eicellen hebben dan normaal op een bepaalde leeftijd.

Uit het archief: 30/11/2015

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!