Spelideeën voor jong en oud: boek & app

Door -
samen spelen
Samen spelen, dat is de nieuwe missie van Ikea. Hiervoor ontwikkelde ze een nieuwe speelgoedcollectie LATTJO die niet alleen uit spelletjes bestaat, maar ook een boek én app met heel wat spelideeën zodat jong én oud weer samen kunnen (leren) spelen.

Samen spelen

Samen spelen is niet alleen leuk, maar zorgt er ook voor dat jong en oud contact maakt met elkaar. Spelen is bovendien net zo belangrijk voor volwassenen als voor kinderen. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat het plezier van iets te doen zonder specifiek doel – zoals spelen dus – ontstresst én onze creativiteit en verbeeldingskracht aanwakkert. En het is vanuit dit idee dat Ikea zijn nieuwe speelgoedcollectie LATTJO heeft ontworpen.  Het is dan ook een collectie met een ruim aanbod van spelletjes, speelgoed, verkleedkledij, muziekinstrumenten… om binnen en buiten te spelen met jong en oud.

Boek en app met spelideeën

‘Weer nieuw speelgoed, maar wat doen we ermee?’ denk je misschien wel. Wel, ook daar heeft Ikea aan gedacht. Naast al het speelgoed, is er ook een boek samengesteld vol met spelrecepten voor jong en oud. In ‘Speel je mee’ vind je talloze spelletjes terug waarvan je nog nooit gehoord had of die je al lang vergeten was. Vanaf december kan je ook de LATTJO-app downloaden zodat je zelfs samen met je kinderen kan spelen als je niet bij elkaar bent. Kortom, meer dan voldoende inspiratie om (weer) samen met je kind te spelen.

Boek ‘Speel je mee?’ – 12,99 € bij Ikea