Vrouw praat over onzekerheid na bevalling. Zo reageert haar man

Door -
Foto: Facebook Mom On The Run
Net zoals veel kersverse moeders voelde Laura Mazza, een 31-jarige mama en blogster van Mum On The Run, zich onzeker over haar lichaam na de bevalling. Op Facebook deelde ze een foto van haar buik na de bevalling, met daarbij de prachtige reactie van haar man.

Striemen, littekens of een buikje… Heel wat kersverse mama’s kampen ermee na de bevalling. Net zoals de Australische mama en blogster Laura Mazza. Haar zelfvertrouwen kreeg hierdoor een flinke deuk en ze knoopte er een gesprek over aan met haar man.

Onzekerheid

“Dit is niet het lichaam waar je verliefd op bent geworden”, zei ik tegen hem.

Het lichaam waar hij verliefd op werd, was in vorm en had spieren. Er zaten geen striemen op mijn buik of borsten, er zat geen gootje daar waar mijn spieren werden gescheiden. Het lichaam waar hij verliefd op werd, paste in strakke jeans, kon in een winkel binnenwandelen en iedere maat nemen en naar buiten lopen, wetende dat het wel zou passen. Dit lichaam kan niet meer in zo’n winkels shoppen en draagt bijna altijd leggings. Zijn lichaam is hetzelfde gebleven, maar het mijne is op alle mogelijke vlakken veranderd. Het is niet eerlijk…

Liefdevolle reactie

Ik stond voor hem, uitgeput en gebroken, met tranen in mijn ogen: “dit is niet het lichaam waar je verliefd op bent geworden.” Toen zei hij: “Je hebt gelijk. Dat is niet het lichaam waar ik verliefd op ben geworden.”

“In plaats daarvan is het een lichaam dat onze kinderen heeft voortgebracht, gevoed en getroost. Het heeft leven gecreëerd. Jouw lichaam is hetgeen waar ik iedere dag verliefd op word. Ik wist niet wat liefde was tot ik dit lichaam zag en ontdekte wat het allemaal kon, dus bedankt daarvoor. Je hoeft je niet te schamen over hoe je lichaam eruitziet. Er is genoeg tijd in de toekomst om cake achterwege te laten. Geniet nu van de momenten die er zijn en geniet van het feit dat je iets gemaakt hebt dat iedere striem en ieder putje waard is.

Dit is het lichaam dat je nu hebt en het is elk stukje liefde meer dan waard.”

OOK LEUK OM TE LEZEN

Video: deze mama blijft ontzettend kalm na de bevalling

Crèmes tegen striemen: helpen ze echt?