YouTube Kids nu ook in België

Google lanceert nu ook in België een kindvriendelijke versie van YouTube. YouTube Kids werd vier jaar geleden in de VS gelanceerd waar het één van de populairste apps voor kinderen op de markt is. YouTube Kids is bedoeld voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar.

YouTube Kids werd vier jaar geleden in de VS gelanceerd. Nu is ook België aan de beurt en kun je de gloednieuwe app gratis downloaden op je telefoon of tablet. Via ChromeCast, Apple TV, spelconsoles of een smart-tv kun je het ook op het grote scherm installeren.

Veiligere schermtijd

YouTube Kids leidt kinderen naar aangepaste filmpjes. Het is een kindvriendelijke versie van het grote YouTube, met educatieve en ontspannende filmpjes en muziek. “De gratis app voor kinderen van 3 tot 12 werkt met profielen volgens leeftijd. Per kind kan een apart profiel worden aangemaakt,” zegt Michiel Sallaets van Google, het moederbedrijf van YouTube.

Ouders kunnen in de app schermtijd voor hun kinderen instellen en aangeven welke content ze beschikbaar willen stellen.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here