Op stap in Antwerpen: Aquatopia

Aquatopia
Goed nieuws! Ik mag van Aquatopia 5 keer 2 vrijkaarten weggeven om ook eens een bezoekje te brengen. Lees verder en maak kans!

We gingen eigenlijk enkele weken geleden naar het centraal station om Thomas de trein te gaan bekijken en belandden zo in Aquatopia . We waren erg benieuwd want ik was misschien al 1000 keer voorbij het gebouw gewandeld, ook als kind, en nog nooit binnen geweest.

Wat een verrassing was dat.  Zo mooi!  We gingen een kijkje nemen, samen met mijn metekind en zijn papa. Vince vindt vissen heel fascinerend. Natuurlijk beseft hij nog niet wat voor soort dieren er zijn maar zo zie je dat je met kleine kinderen (Vince was 19 maanden) ook best naar Aquatopia kan gaan. Heel de tijd zei hij “vissen” en ook het woord “schildpad” konden we na het bezoek in zijn woordenboek schrijven.  Hij vond het  geweldig. Wij, als volwassenen, vonden het ook heel leuk. Je komt in allerlei werelden terecht en de omgeving is prachtig. Wat een decor! Heel knap gedaan. Kinderen zullen het daar geweldig vinden, ik ben er zeker van.

Er stond ook een meneer met een echte slang. Je mocht hem vastnemen om eens te laten voelen aan kinderen (en de volwassenen die durfden). Nou, niets voor mij maar manlief , Vince, Robin en Sven vonden het allemaal prima.

Op een bepaald moment liepen we vlak naast een kameleon! Ze lopen er over takken en je zou ze bijna kunnen aanraken. Heel leuk gedaan.

In Aquatopia kan je zeven werelden ontdekken (moeras, regenwoud, mangrove, koraalriffen, oceaan, het labo en een duikboot)  en de dieren die daar in de omgeving leven. Zoals de naam het al verraad gaat het vaak om dieren die in en rond het water leven. Op hun website is een prachtig overzicht te zien en je kan de dierenfiches bekijken om zo coole weetjes te ontdekken over hen. Ideaal voor kinderen die graag ontdekken. Ook fijn voor leuke uitstapjes met de klas.

Op de website van Aquatopia vind je enorm veel leuke informatie. Voor kinderen zijn er dierenfiches, spelletjes, kleurprenten, filmpjes en meer. Je kan er ook info voor spreekbeurten vinden. Jij, als volwassene kan er reserveren en leerkrachten kunnen educatieve pakketten downloaden die je daar kan gebruiken als je op bezoek komt. Ook vind je er een viswijzer en kan je alles volgen op hun blog.

Wij hadden een toffe voormiddag en ik ben er zeker van dat Vince leuke dromen heeft gehad over de mooie kleurrijke vissen die je in Aquatopia kan zien.

Aquatopia biedt familietarieven aan.  Je kan ook per persoon betalen.

Koningin Astridplein 7 – 2018 Antwerpen

WIN WIN WIN

Goed nieuws! Ik mag van Aquatopia 5 keer 2 vrijkaarten weggeven om ook eens een bezoek te komen brengen. Hoe maak je kans?

  1. Vertel mij voor wie jij deze kaarten wil winnen.

Het zo leuk zijn als je mijn blog ook eens komt bezoeken. Misschien vind je die ook wel leuk. Ook daar staat elke week een leuke winactie klaar voor jou! Om op de hoogte te blijven kan je de facebookpagina van Unicorns & Fairytales liken.

Meedoen kan tot 31/1 en de winnaar zal bekend worden gemaakt op 1/2/2016