Binnenkijken bij … broertjes Noé (2 jaar) en Lio (10 weken)

Door -
Elke maand nemen we een kijkje in het paradijs van het kindje van een lezeres. Deze maand mogen we binnengluren bij de broertjes Noé (2 jaar) en Lio (10 weken) uit Retie.

EEN KIJKJE IN DE KAMER VAN NOE (2 jaar)


EEN KIJKJE IN DE KAMER VAN LIO (10 weken)MAMA KIRSTEN (28) VERTELT:

Welke kamer was het vroeger?

“Lio’s kamer was een dressing, Noé’s kamer was de rommelkamer.”

Hoe hebben jullie de inrichting aangepakt?

“We hebben gewoon geprobeerd en daarna gekeken of het ons beviel. Ik moet wel zeggen dat mijn man er meer inzicht in heeft. De decoratie is dan weer mijn taak.”

Wie heeft het gedaan/wie heeft geholpen?

“Het grove werk zoals de vloer leggen, de meubels in elkaar zetten en plaatsen heeft mijn man gedaan. Het schilderen en decoreren heb ik gedaan.”

Hoe lang zijn jullie ermee bezig geweest?

“We zijn telkens pas aan de kamer begonnen toen ik al zwanger was, dus we hadden elke keer 9 maanden de tijd. Ik wou echt wel dat de kamer ‘af’ was wanneer ik moest bevallen. Nu ja, ‘af’ is een groot woord. Met ‘af’ bedoelde ik dan: het grootste werk, zoals schilderen, plinten, vloer, gordijnen en meubels. Daarna worden de kinderkamers mijn projectjes; ik bekijk ze als een verzameling. Soms kom ik per toevallig leuke spulletjes tegen die perfect zijn voor in hun kamer.”

VRAGENRONDJE

Waar vond je inspiratie voor de kamer?

Kirsten: “Ik vind zowat overal inspiratie, maar vooral op Instagram (kamertjes van andere mama’s die ik volg) en Pinterest.”

Wat zijn je favoriete winkels?

Kirsten: “Ik denk dat geen twee dingen uit dezelfde winkel komen. Ik shop zowat overal en vooral online. De online shops vind ik dan ook via Instagram. Maar als ik een paar shops moet noemen, denk ik vooral de winkel waar de geboortelijst ligt, Mimi Baby Dessel, Hema, Action, Little Dutch enzovoort.

 Wat is je favoriete item van de kamer en waarom?

Kirsten: “De muurschilderingen, die ik zelf gemaakt heb. Daar ben ik echt heel trots op, want ze maken de kamertjes lekker speels.”

PRAKTISCHE INFO

De grootte: Noé: 15 m² – Lio: 10 m²

Stijl/thema: We wonen in een bosrijk gebied. Toen ik zwanger werd van Noé was ik een leuk thema aan het zoeken voor de babykamer. Wat ik wel al zeker wist, was dat ik niet met blauw ging werken. Al snel kreeg ik van mijn schoonzus het eerste babycadeautje. Dat was ingepakt in een papiertje dat me inspiratie gaf. Het was een muntgroen papiertje met bosdiertjes. Jep, bosdieren: dat ging het thema worden! (Het inpakpapiertje heb ik trouwens ingekaderd en ‘t hangt nog steeds op zijn kamer.) Dit thema heb ik dan ook doorgetrokken naar Lio’s babykamer. Zo hebben de twee broers dezelfde stijl maar toch een andere kamer. Verder houden mijn man en ik van lichte kleuren met houten accenten erin.

Gebruikte kleuren: In beide kamertjes is er met lichte kleuren gewerkt, lekker clean, met houtaccenten om het gezellig te maken. Voor de details hebben we wel met een kleur gewerkt. Die kleur komt van hun suikerbonen. Noé heeft muntgroene suikerbonen dus de accenten in zijn kamer zijn muntgroen, en bij Lio zijn ze marineblauw.

Materiaal vloer: In beide kamertjes ligt er een kliklaminaat. De oorspronkelijke vloer was een tegel, maar dat vond ik veel te koud voor in een kinderkamer. In Lio zijn kamer ligt er een lichte laminaat omdat ‘t een klein kamertje is.

Behang/verf: De muren zijn geschilderd. Dat heb ik telkens gedaan toen ik ongeveer 20 weken zwanger was; applausje voor mezelf ;-). Elke kamer heeft een themamuur, en ook die heb ik zelf geschilderd. Daar ben ik toch wel supertrots op.

Wil jij ons ook een kijkje laten nemen in de slaapkamer van je kindje? Stuur een mailtje met een paar foto’s naar inge.moermans@roularta.be

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here