GreenKit: de 100% ecologische babydoos

Door -
GreenKit
© greenkit.be
Zwanger? Dan word je ongetwijfeld overladen met staaltjes en kortingsbonnen van de grote merken. Altijd handig. Alleen jammer dat de ecologische producten op één hand te tellen zijn. Voor ouders die bewust kiezen voor duurzame aankopen, is het een heuse zoektocht. Daar brengt GreenKit nu verandering in. Vanaf eind april krijgen aanstaande moeders via hun vroedvrouw een ontdekkingsdoos met ecologische stalen van producten voor baby en mama.

Saar Vangeel, oprichtster van GreenKit en mama van Mira en Jack: “Ik was al een bewuste consument vóórdat ik mama werd. Uiteraard wou ik die levensstijl verderzetten voor mijn baby en dat vanaf dag 1. Al snel bleek dat negen maanden tijd  veel te kort was om alle babyspulletjes duurzaam bijeen te sprokkelen. Het kostte me veel meer tijd en moeite om de producten en diensten te vinden die veilig en fijn aanvoelden voor mijn baby. Om ouders in spe diezelfde zoektocht te besparen, lanceer ik GreenKit.”

Groene doos

En zo werd GreenKit geboren. Saar: “In de doos vind je stalen van duurzame producten voor baby en moeder opgedeeld in 5 categorieën: groen smullen, groen spelen en dromen, groene snoeten en billen, groene kleertjes en groene ouders. Geen stapeltje papier dat in de papiermand verdwijnt, maar stalen en kortingscodes om te proberen en te ontdekken.

Ecodoos met een verhaal

GreenKit is niet zomaar een wegwerpdoos met staaltjes en bonnen van duurzame producten. De doos is met zijn mooie illustraties leuk genoeg om te bewaren als aandenken en er de eerste babyspulletjes of kaartjes in op te bergen.

Uiteraard is de doos 100% ecologisch:

  • Het materiaal bestaat uit gecertificeerd karton, bedrukt met milieuvriendelijke verf.
  • De doos bevat ook een groeimeter, gemaakt door dezelfde illustrator. Het papier van deze meter komt van een bedrijf dat foutgedrukt papier recupereert.
  • Een maatwerkbedrijf, waar mensen met een beperking volwaardige kansen krijgen op de arbeidsmarkt, vulde dan weer de doos.

Verkrijgbaar via de vroedvrouw

De GreenKit-dozen worden in eerste instantie verdeeld via een netwerk van vroedvrouwen. Aanstaande moeders krijgen de GreenKit-doos mee tijdens hun consultatie bij de vroedvrouw op 6 maanden tijdens de zwangerschap.

Website vol groene schatten

De initiatiefneemster houdt het niet bij het verdelen van de coole bewaardoos. Ze wil met haar website GreenKit dé referentie zijn voor alles wat duurzaam is voor moeder en baby. Met tips, productreferenties en informatie zet ze jonge ouders op weg in hun zoektocht naar veilige en duurzame producten. “Want wie duurzamer wil leven met kinderen, kan méér doen dan tweedehands kopen. Je moet het gewoon weten!”, aldus Saar.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here