Binnenkijken bij … Ferne (8 maanden)

Door -
Elke maand nemen we een kijkje in het paradijs van het kindje van een lezeres. Deze maand mogen we binnengluren in het kinderparadijs van Ferne (8 maanden) uit Tongeren.

EEN KIJKJE IN DE KAMER VAN FERNE (8 MAANDEN)

DEZE KAMER IS VAN …

Ferne, 8 maanden oud.

MAMA JESSIE (30) VERTELT:

“Toen we zo’n 3 jaar geleden ons huis kochten, speelden we al vrij snel met het idee om van de 2de verdieping een kinderverdieping te maken. Voor mijn zwangerschap gebruikten we die verdieping als opbergruimte. Nu vind je er Fernes slaapkamer en een grote speelkamer.”

In the jungle

“Zodra we hoorden dat onze baby een jongen zou zijn, besloten we om rond het thema ‘jungle’ te werken. Ik heb eerst heel veel inspiratie gezocht op Pinterest, Instagram en in woonmagazines, zodat ik al een idee had met welke kleuren en materialen we zouden werken in de kamer. Daarna ben ik dagelijks gaan kijken op leuke webwinkels met kinderspullen. Door te kijken naar de ‘uitverkoop’ of ‘sale’ artikelen heb ik ook veel koopjes op de kop kunnen tikken. We hebben ook het geboortekaartje en de babyborrel in een jungle-thema ontworpen. Zo paste alles mooi samen en hebben we er 1 leuk geheel van gemaakt. De met de hand geschreven ‘Ferne’ in goudfolie hebben we speciaal laten maken voor de babyborrel, maar ‘t staat ook mooi in zijn kamertje.”

Nooit helemaal klaar

“Mijn partner en ikzelf hebben alles zelf gedaan. Met de grotere werken zoals behangen,  de vloer, de muurtekening, het ineenzetten van de meubels, … zijn we ongeveer 2 maanden bezig geweest, elke dag na het werk een beetje en in het weekend. De inkleding is nog steeds niet ‘klaar’.  Het is een continu proces voor mij. De zoektocht naar mooie en leuke spulletjes stopt nooit; dat vind ik er net zo leuk aan.”

Favoriete winkels

“Het zijn er veel te veel om op te noemen, maar degene die ik het vaakst bezoek zijn Blabloom, IKEA, H&M home en vtwonen. Ook op de antiekmarkt in Tongeren heb ik al verborgen pareltjes gevonden.”

Favoriete item van de kamer

“Het FLISAT-krukje van IKEA. Op Pinterest vind je veel kinderkrukjes geïnspireerd op dieren, maar ze hebben allemaal een vrij hoge prijs. Ik vond altijd wel andere prioriteiten om het budget aan uit te geven, maar ik kon ze toch niet uit mijn hoofd zetten. Doordat het FLISAT-krukje een licht houten kleur heeft is het perfect personaliseerbaar. Het prijskaartje valt ook heel goed mee. De oren heeft mijn partner uit multiplex gezaagd en aan de onderkant bevestigd. Met een beetje verf en wat kleine toevoegingen hebben we er een olifantenkrukje van gemaakt. Ik ben heel blij met het resultaat!”

PRAKTISCHE INFO

  • de grootte: 12 m²
  • stijl/thema: jungle-thema, met een mix van nieuwe en vintage meubels
  • gebruikte kleuren: monochroom, zoals in de rest van het huis. Het speelgoed zelf zorgt voor de leuke kleurtjes.
  • materiaal vloer: kurktegels, betonlook
  • behang/verf: “De muurtekening hebben we zelf ontworpen en op de muur geschilderd met verfstiften van POSCA. Zo konden we ook alles afstemmen op de meubels in de kamer: het bed staat bijvoorbeeld onder de boom, het luipaard kijkt naar het bedje, het girafhoofd aan de muur lijkt zo net uit de tekening te komen. Ook de muur met betonlook hebben we zelf geverfd. Jordi (mijn partner) heeft hier 3 verschillende kleuren gebruikt: wit, lichtgrijs en donkergrijs van LEVIS. De kleuren op zich maken niet zo veel uit, zolang er maar een duidelijk verschil is. Door de verf in lagen aan te brengen en een beetje te spelen met een spuitbus gevuld met water krijg je dit effect.

Wil jij ons ook een kijkje laten nemen in de slaapkamer van je kindje? Stuur een mailtje met een paar foto’s naar inge.moermans@roularta.be.

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here