Driftbuien van je peuter: sterrenbeeld voorspelt hoe vreselijk ze zullen worden

Door -
driftbui
@GettyImages
'Ik ben twee en zeg nee.' Peuters en driftbuien, het hoort bijna samen. Hoewel niet elke peuter transformeert in een klein monstertje, natuurlijk. Volgens astrologen kun je veel uit het sterrenbeeldje van je kindje afleiden.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Een Waterman-peuter is nieuwsgierig én onvoorspelbaar. De driftbuien zullen op de meest onverwachte momenten komen. En ze zijn heftig, zeer heftig. Bij deze: gewaarschuwde ouders tellen voor twee!

Vissen (19 februari – 20 maart)

Vissen zijn van nature zorgzaam, liefdevol, genieten van dagdromen en zijn graag creatief bezig. Als je hen hier de ruimte voor geeft, ben je goed bezig. Geef je ze geen uitlaatklep, dan begint het te sudderen en kan je Visje weleens ontploffen en zich van zijn luide-maar-toch-nog-steeds-schattige kant laten zien.

Ram (21 maart – 19 april)

Is je peuter een Ram? Dan kan je kindje er slecht tegen als iets niet gaat zoals hij wil. Is hij lekker aan het schilderen en kliedert hij alles (echt alles dus) onder? Op het moment dat je ingrijpt, kun je je verwachten aan een dramatische scène.

Stier (20 april – 20 mei)

Routine en regelmaat zijn voor de meeste kinderen erg belangrijk, maar voor een Stier al helemaal. Gaan jullie elke zondagvoormiddag naar de speeltuin, maar gaat dat deze keer niet door vanwege de aanhoudende regen? Bereid je voor op het einde van de wereld!

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Tweelingen zijn vrolijke persoontjes, zolang je ze niet tegen je in het harnas jaagt. Doe je dit wel, dan zul je het weten. Mag hij bijvoorbeeld niet langer op de tablet spelen, dan kan er weleens ‘per ongeluk’ een glas fruitsap op de grond vallen.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Kreeften zijn van nature voorzichtig. Ze staan niet graag in de belangstelling en zonderen zich graag af. Als ze iets moeten doen wat ze eigenlijk niet willen, kun je je aan een driftbui verwachten.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Leeuwen zijn gek op aandacht en hebben graag de touwtjes in handen. Ze hebben er dan ook een ontzettende hekel aan als iemand anders de show probeert te stelen. Hoewel Leeuwen over het algemeen chill zijn, kan dit op slag veranderen als je ze te lang geen aandacht geeft. Dan gaan de poppen aan het dansen!

Maagd (23 augustus – 22 september)

De perfectionistische Maagd kan flippen als dingen niet gaan zoals ze graag willen. Wil je kind een rood Lego-huisje bouwen, dan kun je maar beter genoeg rode steentjes in huis hebben. Want o wee, als je een groen huis voorstelt. Dan is – inderdaad- het huis te klein.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Wil je een Weegschaal-peuter een driftbui bezorgen? Spreek dan de woorden ‘doe nu eens door!’ uit. Waarschuwing: je kunt maar beter dekking zoeken.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Schorpioenen hebben een sterke eigen wil en drijven graag hun zin door. Omdat ze zo charmant zijn, komen ze hier vaak nog mee weg ook. Maar opgepast als je niet doet wat ze willen… Dan komt hun slechtste kant naar boven.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Boogschutters zijn zelfverzekerde peuters. Driftbuien komen niet zo vaak voor. Tenzij je hen dwingt om iets vervelends of saais te doen. Je zult heel snel en duidelijk weten dat ze daar geen zin in hebben. Hoewel ze flink tekeer kunnen gaan, is de boze bui ook zo weer voorbij.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Steenbokken zijn onafhankelijke, gedisciplineerde types, zelfs op jonge leeftijd. Als ze je hun gang laat gaan, is de kans op een driftbui niet erg groot. Maar als er andere kinderen aan hun speelgoed gaan zitten, dan zal het hun beste dag niet zijn.

Bron: Romper.com

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here