10 lifehacks die alle ouders nodig hebben

Door -
lifehacks voor jonge ouders
©GettyImages
Voor ouders zijn alle trucjes die het leven met kinderen gemakkelijker maken meer dan welkom. Gelukkig barst het internet van deze handige lifehacks en wij sommen er graag enkele voor je op!

10 x lifehacks voor ouders

1. Schoenen shoppen zonder baby of peuter

Geen zin in dramatische scènes in de schoenwinkel? Maak met waterverf een voetafdruk van je kleintje op een blad papier. Zo heb je toch de juiste maat mee zonder dat je kind hoeft te passen.

2. Splinters pijnloos verwijderen

Een splinter verwijderen kan best pijnlijk zijn. Tip: Maak een papje van baksoda en water, doe het op de splinter en dek af met een pleister. Na een uurtje inwerken kun je de splinter pijnloos verwijderen.

3. Kroontje van aardbeien verwijderen

Duw met een rietje in de aardbei om het groene kroontje er gemakkelijk uit te halen. Je  kinderen willen tenslotte enkel perfecte aardbeien eten zónder kroontje. 😉

4. Alcoholstift op houten meubels verwijderen

Heeft je peuter zich helemaal laten gaan met een alcoholstift op je houten meubilair? Neem dan wat tandpasta, laat het 5 à 10 minuten inwerken en verwijder de stift met een microvezeldoekje.

5. Een beetje stiller aub

Speelgoed dat geluid maakt…word jij er soms ook helemaal gek van? Is het niet mogelijk om het geluid wat zachter te zetten? Plak dan een plakbandje over de plek waar het geluid uitkomt. Zo kun je het geluid wat dimmen.

6. Voorkom dat appels snel bruin worden

Je kind wil stukjes appel als vieruurtje, maar tegen dat hij klaar is met spelen, zijn de partjes al bruin. Gebruik dan een simpel elastiekje om de appel samen te houden. dan worden stukjes minder snel bruin.

7. Schoonmaakproducten opbergen

Een schoenenopberger die je kan ophangen aan de deur is niet alleen handig om je schoenencollectie te organiseren, je kunt er ook schoonmaakproducten in kwijt. Handig én overzichtelijk! Hier kun je er eentje kopen.

8. Camoufleren met waskrijtjes

Zijn de schoenen van je kleine spruit na één dag al vuil of geschaafd? Camoufleer de vlek dan met een waskrijtje.

9.De deur openhouden met een stukje stof

Vind je het vervelend dat de deur altijd in het slot valt, maar wil je geen deurstopper gebruiken? Bind dan een klein lapje stof over het slot door het vast te maken aan de deurklink. Zo blijft de deur altijd open.

10. Hoestsiroop in een fopspeen

Hoestsiroop valt niet bij ieder kind in de smaak. Knip daarom een klein gaatje in een fopspeen, doe er hoestsiroop in en geef dat aan je baby of peuter!

Nog meer lifehacks:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!